Στις 9 Μαΐου 1950 ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν έδωσε στη δημοσιότητα μία δήλωση, με την οποία καλούσε τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες να ενώσουν την παραγωγή τους στον άνθρακα και τον χάλυβα ως «το πρώτο συγκεκριμένο θεμέλιο μιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας». Το σημαδιακό αυτό γεγονός για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου ως Ημέρα της Ευρώπης.

europe day 0

Φέτος η ημέρα αυτή γιορτάστηκε και στο σχολείο μας. Μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου μέσα από ένα κουίζ έμαθαν, παίζοντας, διάφορα στοιχεία για τις χώρες της ΕΕ, που αφορούσαν τα σπουδαία μνημεία, τη γαστρονομία, τα ήθη, τις παραδόσεις και ανακάλυψαν πως όλοι οι λαοί είναι ίδιοι μέσα από τη διαφορετικότητά τους.

europe day 1

Ακόμη, διαπίστωσαν πως για να εξακολουθήσουν οι λαοί να βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη οφείλουν να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη, τη γλώσσα και τις αξίες όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως καταγωγής.

europe day 3

Στη συνέχεια, κάποιοι μαθητές ζωγράφισαν στα πρόσωπα των συμμαθητών τους τις σημαίες των κρατών της ΕΕ με την τεχνική του face painting.

europe day 2

Τελευταίες Δημοσιεύσεις

Thumbnail Την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων: Ανακαλύπτοντας το αρχαίο θέατρο, Γωνιές πολιτισμού, Πολιτισμός και...
Go to top

Δημιουργία - Συντήρηση Ιστοσελίδας: Βαμβακά Ευαγγελία ΠΕ19 - Κοτζαμπάσης Παναγιώτης ΠΕ20

1o Γυμνάσιο Δράμας All rights reserved