• DSC000071.jpg
 • dji_fly_20220916_184528_302_1663343173154_photo_optimized.jpg
 • IMG_1181.jpg
 • athens2.jpg
 • IMG_0622.jpg
 • IMG_1587.jpg
 • IMG_8329.jpg
 • ThessRead2.jpg
 • IMG_9135.jpg
 • IMG_1168.jpg
 • vouli3.jpg
 • vouli2.jpg
 • IMG_8819.jpg
 • tilediaskepsi.jpg

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε με την Β’ τάξη του σχολείου μας διδακτική επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπεύθυνους του μουσείου για την ιστορία των σιδηροδρόμων του ελληνικού κράτους από την αρχή της δημιουργίας τους μέχρι  σήμερα, όπως επίσης και για την συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας.

Στον χώρο του μουσείου βρίσκονται και δύο βαγόνια, μία εστιάμαξα και μία κλινάμαξα του θρυλικού « Όριεντ Εξπρές», όπου τα παιδιά μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε αυτά και να πάρουν μια μικρή «γεύση» από την δόξα του παρελθόντος.

 

orient1 

orient2

 

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Γ1 του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική και Κοινωνική Αγωγή» και της δράσης με θέμα: «Μάθημα εκτός σχολείου – Η ιστορία κοινωνικών ομάδων γραμμένη στα κτήρια της πόλης μας», συμμετείχαν σε ιστορικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε σε παλιά κτήρια και ναούς της πόλης μας. Είναι, λοιπόν, πλέον γνωστό στους μαθητές το σημαντικότερο μέρος της ιστορίας: του σχολικού κτηρίου του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου Δράμας , των Εκπαιδευτηρίων, της Ταξιαρχίας, των Καπναποθηκών, του Μαρμάρινου σπιτιού, του ναού των Παμμεγίστων  Ταξιαρχών, του παλαιού και νέου Μητροπολιτικού Ναού, του ναού της Αγίας Σοφίας, του καφέ Ελευθερία, του σινεμά ΟΛΥΜΠΙΑ. Στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας, στη θέση μέρους της καπναποθήκης Σπίρερ που δεν υπάρχει σήμερα - χώρος στον οποίο έγινε η συγκέντρωση της Εβραϊκής κοινότητας της πόλης μας για να οδηγηθούν στα στρατόπεδα της Γερμανίας και της Πολωνίας - τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και διάβασαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ.

Μαθητές /μαθήτριες και εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε θερμά, τον κ. Νίκο Γεωργιάδη, διδάκτορα ιστορίας με πλούσιο συγγραφικό έργο στην τοπική μας ιστορία, για την πολύ προσεγμένη ξενάγηση και τον προσωπικό χρόνο που μας αφιέρωσε.

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου μαθητές και μαθήτριες της Γ Τάξης του σχολείου μας, είχαν τη χαρά να επισκεφθούν το Μουσείο Τρένων της πόλης, το οποίο εδρεύει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. 

Στο χώρο του μουσείου οι μαθητές και οι μαθήτριες είδαν το εκθετήριο μοντελισμού, δύο ατμομηχανές που λειτουργούν και χρησιμοποιούνται  γυρίσματα ταινιών, πολύτιμα βαγόνια του ΟΡΙΕΝΤ ΕΠΡΕΣ, μια ατμομηχανή Κ.Γ. κατασκευής 1927, μία μακέτα τρένων στο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, μοντέλα τρένων, αντικείμενα και εξαρτήματα που αφορούν τον ΟΣΕ αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία του τρένου καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο και τους εθελοντές της ομάδας ΗΦΑΙΣΤΟΣ για την ξενάγηση!

IMG 0272  IMG 0279   
IMG 0288 

 xamogelo drama

«Ασφάλεια Στον Διαδικτυακό Κόσμο. Τι Συμβαίνει ... Πίσω Από την Οθόνη;;; Εκφοβισμός στο Σχολείο;;; Μίλα Τώρα»
Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,


«Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών II (Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection ΙΙ) - INTERSYC II», πραγματοποιεί Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Ασφάλεια Στον Διαδικτυακό Κόσμο.

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, το σχολείο μας σε συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο Δράμας πραγματοποίησε τον εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε περίπατο, σε ενδοσχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλευ, σε αντισφαίριση αλλά και σε πρόγραμμα ζούμπα.

IMG 0157  IMG 0160 

Δημιουργία - Συντήρηση Ιστοσελίδας: Βαμβακά Ευαγγελία ΠΕ19 - Κοτζαμπάσης Παναγιώτης ΠΕ20

1o Γυμνάσιο Δράμας All rights reserved