• vouli2.jpg
  • IMG_9135.jpg
  • vouli3.jpg
  • DSC000071.jpg
  • IMG_8329.jpg
  • ThessRead2.jpg
  • tilediaskepsi.jpg
  • IMG_1181.jpg
  • IMG_0622.jpg
  • IMG_8819.jpg
  • athens2.jpg
  • IMG_1168.jpg
  • IMG_1587.jpg
  • dji_fly_20220916_184528_302_1663343173154_photo_optimized.jpg

Αγαπητά παιδιά, μαθήτριες και μαθητές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της γενικής, επαγγελματικής και ειδικής αγωγής,

Αγαπητές και αγαπητοί συνεργάτες στα σχολεία μας και στις επιμέρους δομές της

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα θεωρώ ότι είναι για όλες και όλους μας γεμάτη από αισθήματα χαράς, ελπίδας, φορτωμένη από προσδοκίες αλλά και αγωνίες. Μια χρονιά που μετά από δύο χρόνια πανδημίας ανακτάμε και πάλι τις συνήθειές μας επιστρέφοντας στην κανονικότητα χωρίς να παραμελούμε όμως τις συνθήκες υγιεινής για την προστασία μας από τον κορονοϊό που ακόμη είναι εδώ.

Μερικοί από εσάς είστε σήμερα στο σχολείο σας για πρώτη φορά, κάποιοι σε ένα νέο σχολείο, κάποιοι άλλοι για τελευταία χρονιά πριν την αποφοίτηση, η πλειοψηφία θέλω να πιστεύω σε γνώριμα θρανία με επιστροφή όμως σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα με προκλήσεις.

Στόχος μας όπως και κάθε άλλη χρονιά είναι εσείς, οι μαθητές μας, να κάνετε κτήμα σας πολύτιμες γνώσεις που θα αξιοποιήσετε στην ζωή σας, να αποκτήσετε χρήσιμες δεξιότητες που ο σύγχρονος κόσμος απαιτεί και να μοιραστείτε μεταξύ σας πλούσιες εμπειρίες τις οποίες θα διατηρήσετε ως ανάμνηση. Η δική σας υποχρέωση παιδιά μου δεν είναι παρά να αξιοποιήσετε όσο περισσότερο μπορείτε αυτά τα δώρα και να μπορέσετε να μετατρέψετε τα όνειρα σε πραγματικότητα.

Σας βεβαιώνουμε ότι  έχει καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με την συνδρομή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ώστε να έχουμε μια εκπαιδευτικά ουσιαστική σχολική χρονιά! Συγκεκριμένα έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε, τα ωρολόγια προγράμματα να επικαιροποιηθούν, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, η διδακτέα ύλη να ανακοινωθεί πριν την έναρξη των μαθημάτων, τα βιβλία  και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στη θέση τους με στόχο από την πρώτη ημέρα εκπαιδευτικοί και μαθητές να επιδοθούν στο εκπαιδευτικό τους έργο χωρίς προβλήματα.

Το όραμά μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι το  σχολείο  να γίνει  κοιτίδα δημιουργίας,  που θα ενισχύει και θα τροφοδοτεί την πρωτοβουλία το μεράκι των εκπαιδευτικών, ένα σχολείο που δε θα είναι εξεταστικό κέντρο, δε θα υπηρετεί τον άκρατο ανταγωνισμό αλλά θα είναι ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας, συμμετοχής και συνεργασίας, ένα σχολείο που θα οικοδομεί στέρεη και βαθιά γνώση, εξάπτοντας την περιέργεια και τη φαντασία των παιδιών και καλλιεργώντας την κριτική τους σκέψη.  Με τη στήριξη της Πολιτείας, είμαστε βέβαιοι ότι οι εκπαιδευτικοί μας θα συνεχίσετε την επιτέλεση του λειτουργήματός σας με γνώσεις και με εσωτερικά κίνητρα ώστε να εμπνέετε τα παιδιά μας στη διαρκή αναζήτηση γνώσης, στην εφαρμογή του αναστοχασμού και την επιδίωξη της αυτό-βελτίωσης.

Οι ευχές μας και οι σκέψεις μας είναι στους γονείς και κηδεμόνες, αρωγοί στο έργο μας, συμπαραστάτες στην κοινωνικοποίησή  τους, στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης προς την αξία του εαυτού τους, στη διαδικασία ενηλικίωσής τους, στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, της αποδοχής του διαφορετικού, του σεβασμού του συμμαθητή και του συνανθρώπου, στην ανάπτυξη προγραμμάτων εθελοντισμού, στη συμμετοχή σε προγράμματα για την προστασία των αδέσποτων τετράποδων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, στην συμβολή της εξάλειψης του σχολικού και ηλεκτρονικού εκφοβισμού, στην ανάπτυξη της πολιτειότητας και πολιτότητας,  στην δημιουργία εν γένει ενός αειφόρου πολίτη.

Σίγουρη ότι θα ανταποκριθείτε σε όλα  τα παραπάνω σας εύχομαι όλες και όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.

Καλή αρχή!

                                                                           Η ΑΝ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                                                                                     ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

                                                                                                      ΜΑΡΙΓΟΥΛΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ                          

Δημιουργία - Συντήρηση Ιστοσελίδας: Βαμβακά Ευαγγελία ΠΕ19 - Κοτζαμπάσης Παναγιώτης ΠΕ20

1o Γυμνάσιο Δράμας All rights reserved