• athens2.jpg
  • tilediaskepsi.jpg
  • IMG_1181.JPG
  • IMG_1168.JPG
  • ThessRead2.jpg
  • vouli3.jpg
  • DSC00007.JPG
  • IMG_0622.JPG
  • IMG_1587.JPG
  • vouli2.jpg

logo mathainoumeasfaleis

Διαγωνισμόs Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης»

Σας ενημερώσουμε ότι ο Επιστημονικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «eκπ@ιδευτικός κύκλος» σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ) Α.Μ.Θ.,

προκηρύσσει για το σχολικό έτος 2020-2021 τον 9ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης».

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

α) Κατηγορία Εφηβικού Διηγήματος

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να συμμετέχει (ατομικά) με ένα (1) διήγημα έως έξι (6) σελίδες, μεγέθους Α4, δακτυλογραφημένες με γραμματοσειρά Times New Roman 12, στην ελληνική γλώσσα και θέμα ελεύθερο.

β) Κατηγορία Εφηβικής ποίησης

Κάθε μαθητής/τρια Γυμνασίου ή Γενικού/Επαγγελματικού Λυκείου μπορεί να συμμετέχει (ατομικά) με ένα (1) ποίημα, γραμμένο με ομοιοκαταληξία ή με ελεύθερο τρόπο, μέχρι τριάντα στίχους, στην ελληνική γλώσσα και θέμα ελεύθερο.

Η περίοδος υποβολής συμμετοχών αρχίζει την 1η Δεκεμβρίου 2020 και η καταληκτική ημερομηνία είναι η 28η Φεβρουαρίου 2021 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Όσοι μαθητές του σχολείου μας ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη του σχολείου μας για το διαγωνισμό κ. Δημητριάδου Δήμητρα στο mail του σχολείου που έχει οριστεί για την επικοινωνία με τους εκ/κους. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το διαγωνισμό παρέχονται στην ιστοσελίδα http://educircle.gr/pentzikis/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινώς, στα τηλέφωνα 2521030833, 6945807070, 6932766574.

 

Έγκριση Υπουργείου

 

Μαθηματικός Διαγωνισμός Θαλής 2019

thalis

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Δράμας συγχαίρουν όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Μαθηματικό Διαγωνισμό "Θαλής" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ιδιαιτέρως συγχαίρει τους μαθητές που διακρίθηκαν 

Β Γυμνασίου

Πετρά Ελένη

Χρυσομαλίδου Κυραική

Γ Γυμνασίου

Δημαρίδου Μαρία

Δοξάκη Ναταλία

 

 

6ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός διαγωνισμός εφηβικού διηγήματος και ποίησης "Γρηγόρης Πεντζίκης"

Tην Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Μουσικό σχολείο Δράμας, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης για τον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό εφηβικού διηγήματος και ποίησης "Γρηγόρης Πεντζίκης".

ΠΕΝΤΖΙΚΙΣ

Οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας, Σμαράγδα Αδριανού, Ελισάβετ Βαβλά, Χρυσή Ρουμπέσου, Μαρία Στανή και Γεσθημανή Τοκμακίδου, θα διαβάσουν τα βραβευμένα εφηβικά διηγήματα και ποιήματα των μαθητών και μαθητριών των Γυμνασίων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης είναι ο συγγραφέας Γιώργος Χρονάς και ο συνθέτης Μιχάλης Τρανουδάκης.

Σας περιμένουμε!

Στις 29 Μαίου 2018, το  γυμνάσιό μας  τίμησε τους δεκατέσσερις  μαθητές του  που συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό  Διαγωνισμό  Εφηβικού  Διηγήματος   και  Ποίησης Γρηγόρης Πεντζίκης .Σε  μια μικρή τελετή οι μαθητές- συγγραφείς πήραν τον έπαινό τους και χειροκροτήθηκαν από τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους. Τους ευχόμαστε  να συνεχίσουν να γράφουν και να απολαμβάνουν την εμπειρία της συγγραφής !!!
 
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μπουροτζόγλου Σωτηρία
 
pentzikis

Λέμε όχι στον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό

Μαθητές του σχολείου μας και ειδικότερα της Γ και Β τάξης (Μιχαηλίδου-Τάζογλου Γεωργία, Πουλή Μαρία, Πουλή Μαρίνα, Χατζημιχαήλ Ειρήνη, Παπανικολάου Παναγιώτα, Τασχουνίδης Στέφανος, Παντικίδου Άννα) δημιούργησαν δύο βίντεο προκειμένου να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το βρετανικό συμβούλιο σε συνεργασία με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και το διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας με θέμα τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό δίνοντας το δικό τους μήνυμα υπέρ της ισότητας ευκαιριών, της αποδοχής του διαφορετικού και του σεβασμού απέναντι στο συνάνθρωπο.

 

 

Ο διαγωνισμός είχε ως στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας. Επιπλέον, βοήθησε τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους.

 

 

Δημιουργία - Συντήρηση Ιστοσελίδας: Βαμβακά Ευαγγελία ΠΕ19 - Κοτζαμπάσης Παναγιώτης ΠΕ20

1o Γυμνάσιο Δράμας All rights reserved